mensbarn......

jaa dom finns det gott om iaf !


bebis <3

Nu närmar du dig det magiska ögonblick när du äntligen får hålla barnet för första gången. Längtan växer dag för dag. Du önskar att veckorna bara ska försvinna. Samtidigt kan du vara ledsen över att den unika erfarenheten av att ha ett barn i magen snart är över. Gå in i dina känslor, gör en graviditetsdagbok som du kan gå tillbaka till i framtiden, och ha tålamod med de utmaningar och överraskningar som de sista veckorna har att erbjuda.

Ditt barn börjar redan testa sina organ
BYGGPLATS Organen är nu så förfinade att barnet kan börja testa dem. Lungorna delar sig och övar inför livet utanför livmodern. De utvidgar och drar ihop sig hela tiden - även om barnet naturligtvis inte andas ännu. Barnet sväljer också fostervatten och "andas in" det genom näsan. Njurarna producerar urin, vilket gör att vätskan som barnet får i sig kommer ut igen. Det här kretsloppet ger lungorna, inälvorna och njurarna bra träning inför sitt jobb att andas, smälta maten och göra sig av med den.

 

SEENDE ÖGON Nu har ögonen mycket att göra. Barnet kan öppna och stänga dem och se sig omkring. Det finns inte mycket att titta på i den här mörka vätskefyllda världen. Ändå kan barnet omkring den 30:e veckan samordna sina ögon- och kroppsrörelser när ljusförhållandena i livmodern ändras. Om ett starkt ljus faller på din mage kommer barnet att reagera genom att blinka och vända sig bort från det obekanta ljusskenet.

 

BEGYNNANDE FLINT Barnet har redan hår på huvudet, men det är mörkare än det kommer att vara längre fram och dessutom kommer det förmodligen att ramla av en tid efter födseln. Därefter kan det ta flera månader innan håret växer ut igen. Barnet har varit i full färd med att växa och väger nu omkring 1 kg och är ca 35 - 38 cm lång.

Hur du hanterar nytt obehag
DE TRE SISTA OBEKVÄMA MÅNADERNA Nu är det inte långt kvar! Om bara några veckor får du träffa ditt barn. Kroppen förbereder sig för förlossningen och du kan behöva vänja dig vid några nya obehag. Barnet blir tyngre och det ökade trycket kan orsaka smärta i hela ryggen, och bäckenet utsätts för allt större påfrestningar. Tänk på hållningen! Det är viktigt.

 

ANDNINGSBESVÄR Livmodern växer sig allt högre upp i buken vilket pressar mot diafragman. Det innebär att det kan bli svårare att andas och du blir lätt andfådd. Det är kroppens sätt att tala om för dig att du måste lugna ner dig. Lyssna på kroppen. Regelbunden vila och stretchning hjälper dig att andas lättare. Om du har problem att ligga bekvämt kan du försöka att sova halvliggande, omgiven av stödjande kuddar.

 

HALSBRÄNNA Under graviditeten saktar hela magtarmsystemet ned och musklerna i mage och svalg slappnar av. Magsyran kan då flöda bakåt vilket ger halsbränna och matsmältningssvårigheter. Du får en brännande känsla i halsen, smärtor eller kramper i magen och äcklig smak i munnen. Det hjälper att äta lite men ofta och att låta bli fet mat. Undvik också att ligga ned när du har ätit.

Vad du kan göra åt hudbristningar
BRISTNINGSGRÄNSEN ÄR NÅDD En av de mest ovälkomna biverkningarna med en graviditet kan uppstå under de närmaste veckorna - de fruktade hudbristningarna. Huden har flera lager och det mittersta skiktet (läderhuden) är elastisk, vilket innebär att huden behåller sin form även när den sträcks ut. Men om huden hålls utsträckt under en längre tid kan läderhuden förlora sin elasticitet och missfärgade streck (bruna eller rödaktiga, som senare blir en nyans ljusare än huden) kan uppträda där hudens fibrer gått av. Det är därför som det är så vanligt med bristningar under graviditeten. De kan uppträda på buken, brösten, låren, skinkorna eller var som helst där du lagt på dig extra vikt.

 

Bästa kalcium- och järnkällorna
LIVSNÖDVÄNDIGA MINERALER Även om du redan tar multivitaminer för gravida är det viktigt att du får i dig nödvändiga vitaminer och mineraler från den mat du äter. Det gäller särskilt kalcium och järn och därför är det viktigt att du äter mat som innehåller dessa ämnen när du är gravid och under tiden du ammar.

 

STARKA BEN Kalcium har en avgörande inverkan på barnets skelett och tänder och hjälper dig att bevara styrkan även i ditt skelett. Kvinnor behöver minst 1 000 mg dagligen. Under graviditetens sista tio veckor, när barnets skelett och tänder bildas, ökar ditt kalciumbehov, så se till att du får i dig tillräckligt med kalcium. Kroppen behöver också vitamin D för att kunna absorbera och använda kalcium. Ät därför mat som ägg, berikade frukostflingor, böckling, makrill eller annan fisk på burk. Kroppen tillverkar även eget D-vitamin om du är ute i solen.

 

Vill du vara säker på att din mat innehåller tillräckligt med kalcium bör du regelbundet få i dig något av nedanstående (ger 300 mg kalcium). Försök att äta fyra portioner per dag.

  • Ca 2,5 dl mjölk eller yoghurt
  • 40 gram hårdost
  • 40 till 60 gram färskost
  • 350 gram kokta, färska gröna grönsaker

 

 

BLODBRIST Järn hjälper till att bilda blodceller och förhindra anemi. När du är gravid behöver du 30 mg järn per dag. Det bästa är om du kan tillgodose behovet från naturliga källor i maten eftersom tillskott kan orsaka förstoppning. Många kvinnor tvingas dock äta extra järn under graviditeten eftersom det kan vara svårt för kroppen att få ut tillräcklig mängd från enbart maten. Din barnmorska kan fastställa om du har järnbrist och föreslå ett bra tillskott.

 

Samla på minnen
LJUVA MINNEN Äntligen närmar sig graviditetens slut. En god idé kan vara att göra anteckningar, ta bilder eller spela in en video om hur du upplevt din graviditet. Skriv ned dina tankar och känslor. Skapa minnen för framtiden så att du kan se tillbaka på de senaste månaderna och komma ihåg hur de skilde sig från de sista veckorna och varför den sista tiden med barnet inuti dig kändes så speciell.

 

 

Låt andra dela graviditetens magi

DELADE MINNEN Graviditet är en personlig erfarenhet som gör att du i hög grad fokuserar dig på dig själv. Det kan vara svårt för andra, din partner och andra familjemedlemmar, att veta vad du går igenom och känna sig delaktiga i processen. Försök att hitta sätt som dina närmaste kan dela graviditetens magi med dig.

 

DYRBARA ÖGONBLICK Titta på ultraljudsbilderna av barnet tillsammans med din partner, familj och nära vänner, och låt dem lägga handen på din mage och känna barnet sparka. Var det en fot eller en liten hand? Är det huvudet eller rumpan? Berätta om de speciella saker som du upptäckt om ditt barn (när han/hon rör sig som mest eller att han/hon reagerar på vissa ljud). Diskutera möjliga namn, gissa på hårfärg och föreställ er hur barnet kommer att se ut. Andra mammor, även din egen, vill också gärna prata om sina egna upplevelser med dig.

 


trött måndag...

puuuh vilken natt, inte sovit ett skit!
bebis som alltid sover på natten, ( förutom när jag går på toa ) ville nog inte sova inatt, bebis brukar vakna till när jag går på toa men inatt var det livat i magen hela tiden! det var lugnt i magen hela dagen igår så det var väl därför det skulle gå ut över natten.. men det är väl bara att vänja sig hehe ;) men sen helt klart var det mysigt att bebis rörde sig hela tiden, låg och kände på magen hela natten vad bebis gjorde, och sen får man sig ett ben spark lr armen det är såååå mysigt :D och när man ser vart huvudet är, bebis ligger ofta med huvudet nere på höger sida av magen och sparkar på andra sidan, känner bara i revbenen när jag suttit upp för länge så de är faktiskt bra det inte är så mkt rörelse än på revbenen hehe ! och tror även att bebis fortfarande ligger ganska lågt för det trycker verkligen på kiss blåsan hela tiden, de är då lite jobbigt, men jag har nog vant mig vid det har ju haft det så hela graviditeten, inte alls haft någon period där det varit mindre.
jag vill att det ska bli februari nu !! bebis <3

åkte och hämtade samantha i tomelilla vid 9imorse, skulle med henne till bollerup så jag kunde hämta lite saker jag glömt där, hon bytar ju skola nästa vecka :( men har lovar jag ska köra upp och hälsa på henne en helg lr kanske på lovet, hon bor ju faktiskt bara 2 timmar härifrån :) sen efter det så körde jag och hämtade ut min jacka som varit på kemtvätt, behövdes :D haha ! så nu har jag en varm vinterjacka...:) får ofta kommentaren typ är du gravid? det syns ju inte.. fick senaste de idag :P men jag kan säga det är ganska skönt att inte ha någon överdrivet stor mage, jag ville inte bli alldeles för stor så jag är ganska nöjd med den kulan jag har nu, och jag ligger precis på kurvan så jag är inte för stor lr för liten, så det är ju bra! men iaf nu är jag hemma och ska verkligen bara ta det lugnt idag, skulle behöva sova!

så de ska jag försöka göra strax :)

1:advent

då var det 1:advent igen, tiden bara springer iväg !! puuh !
för ett år sedan fick jag och my förfrågan om vi ville åka till tyskland och jobba lite med hästar, och såklart sa vi inte nej :) vi åkte den 5e december och åkte hem därifrån den 22december.
det är nog den bästa december månad jag har haft i mitt liv, fast jag saknade allt är hemma något så fruktansvärt, dom första dagarna var värst, men sen så blev det hästar för hela slanten och de var bara de man hade i hjärnan hehe ! fick rida en massa underbart fina hästar, och åkte med på stora tävlingar.. underbart !
hade jag inte varit gravid och haft rikard så hade jag nog kunnat bosätta mig där nere i ett par månader och bara rida rida och rida...  jag och my var inne på de när vi kom hem därifrån, men de blev ju som sagt aldrig något, vi hade båda våra pojkvänner här hemma som vi inte ville lämna.... men de var iaf tider de :D minne för livet !






idag har jag fått upp mina nya julgardiner och ljustakar, mkt fint blev de :D
älsklingen jobbar så jag och gucci passar på att fixa lite julmys här hemma, och ikväll ska vi en runda till ystad på julskyltningen och glo.. mysigt :) men nu ska jag dammsuga och sånt som jag typ gör varje söndag haha !
uppdaterar kanske senare ! tjingeling!!


hemma igen

jadå var vi hemma igen.
blev en runda till svågertorp med mamma och lillebror, var inne på biltema och dom fick köpt julklapp till pappa, :) sen någon annan affär där jag köpte julklapp till pappa och syster !
var även inne på babyland och kollade in den bilstolen vi vill ha :) dom har en massa jag vill ha, men man kan som sagt inte få allt hehe! sen blev det sjöbo handlade mat och sen lämnade jag av dom och begav mig till ystad och möte upp rikard som höll på att tvätta lastbilen. vi körde ner till åhlens en runda och kollade, blev en julklapp till mamma :) efter det åkte vi och tvättade bilen vilket behövdes haha ! och nu hemma, väntar på att rikard också ska komma hem, men han kommer väl snart:)

ikväll åka till blentarp och äta goood mat :) men nu vila en stund är heelt slut.

blääh för regn !


mm det kan man verkligen säga :P
inatt fick jag inte luft när jag sov för jag är förkyld som ja jag vet inte vad, ont i halsen, kissenödig och efter de kan jag inte somna om. drygt ! min rygg gör ont varje natt nu, innan var det bara ibland.. men den har jag iofs haft ont i sedan april men iaf den kunde ju faktiskt slutat någon gång och fatta att den ska bli frisk :P men ikke, den ger sig inte :D haha !!
och får ju inte glöma gucci, hon som är sååå LITEN tar mycket plats ! det går inte ha henne i sängen när rikard är hemma för hon ligger på alla konstiga ställen, och skulle man råka lägga sig på henne så bryr hon sig inte utan ligger kvar tills man flyttat sig, knäpp hund, hon fattar nog inte att hon kan bli mosad när man råkar lägga sig på henne, så det är lite farligt, men är man mörkrädd så är man hehe ;D

nog snackat om natten, nu ska jag klä på mig och bege mig till min mammmi och sen ska vi köra till malmö och köpa lite julklappar, GUD VAD ROLIGT, lr inte.. jag är inte alls sugen på de idag, jo handla men inte köra det tar sååå jävla lång tid!

ajaa, jag uppdaterar senare om dagen ;D

hemma igen :)

varit väg hela dagen känns det som, men det är bara roligt att ha något att göra :)
dagen började med föräldragrupp, idag tränade vi mycket på andningen, kändes konstigt att sitta där och pusta som en get men de är väldigt bra att ha med sig sa annika så nu får jag och rikard träna hemm ;D papporna fick även några på tips på belöning till oss mammor när vi haft en värk så ska dom massera på olika ställen på kroppen och de var nog det bästa tyckte jag, älska massage ;)
nästa gång ska vi snacka om amning..tråkigt där inte är ngt nästa vecka för jag tycker det är så roligt att träffa andra blivande mammor! men har ju vattengympan på tisdag så några mammor träffar jag hehe !
sen efter det så körde jag som sagt till vetrinären med gucci, hon tyckte inte alls om den gubben :( dom blev rädd för honom och försöte krypa in i min jacka och gömma sig, mammas lilla vovve... det gör så ont i kroppen när ens djur har ont lr som gucci idag var jätte rädd för gubben! men hon belönades med en massa pussar efteråt så då verkade hon lite gladre iaf hehe.. sen var de bara att köra i typ 190 till ystad skulle ju på service med passaten, och så klart regnade det och blåste som fan när jag lämnade den så vi gick bort till marika ( rikards syster ) och snackade lite med henne när hon jobbade, hon höll på med julpyntning :) jag längtar tills vi ska julpynta, men det blir nog på söndag jag gör det, rikard är inte så road av de kan jag tänka mig så får göra det när han jobbar :P ajaa efter de blev det pizza hämtning i tomelilla och hem till mamma och käka, och nu är vi hemma igen jag och gucci..och nu kallar soffan :) blir malmö imoren med mammi !


jag älskar min lille gucci <3
och ge mig den kroppen igen efter förlossningen ;)


torsdag 26 november

hann som sagt med en massa igår, bakade lussekatter :D mums ! men dom är redan slut, hade med några när jag skulle jobba och sen så käkade i upp resten igår kväll när vi kollade tv... men de är ju så gott :D

var ju även inne på BB på informationsmöte.. de var ganska intressant att träffa några barnmorskor och dom berätta en massa, höll på i typ 2 timmar. när jag gick där ifrån ville jag bara det skulle bli februari så bebis kan titta ut. det finns inga ord som kan beskriva min längtan alltså... inatt har jag även bara drömt om förlossning, och jag minns typ exakt allt som hände helt sjukt :P
idag ska jag på ännu en träff med föräldragruppen, så ska vara där 1 och så håller de på till 3 sen ska gucci vaccineras 15.30 och ska vara i ystad 16.00 för bilen ska in på service.. så ja jag har att göra i eftermiddag :P efter de blir de nog en runda hem till mamma och käka kvällsmaud rikard kommer inte hem ikv, sthlm igen :(
men nu ska jag käka lite frulle och sen blir de duschen..:)

onsdag och väldigt ont i halsen...

har typ vaknat tusen gånger inatt för jag typ inte fått luft, halsen har varit jäääätte svullen, så bestämde mig för att ringa doktorn idag så ska vara där 10.15 och hoppas inte det är halsfluss.. men med min tur så blir jag inte förvånad ;)

vattengympan igår var såå härligt.. avslappningen är bäst, man ligger och flytter i typ 10min med härlig musik och mörkt i lokalen.. bebis gillade nog de också, börja sparka som bara den.. :) hon som höll i mina ben såg det också och tyckte de var ganska roligt att se hehe ! jag längtar redan till nästa tisdag :) :)
sen efter vattengympan så kom elina förbi och vi lagade lite mat, korvstroganoff och ris.. min favvo mat för tillfället ;D sen blev det lite tv tittande och tidigt i säng för min och guccis del.

idag fyller min älskade pappa år :D GRATTIS till honom !! <3
men nu ska jag borsta tänderna sen bege mig till tomelilla..

glömde berätta att ikväll ska vi in till BB för information om förlossningen :D de ska bli roligt !!!! BEBIS <3


glukostest...

japps de var dags för de idag. körde och hämta upp elina vid 8 imorse för jag skulle ha lite sällskap :P
det smackade inte speciellt mkt de man skulle dricka, bara en massa socker.. satt där i 2 dryga timmar och bara snackade skit, men tiden gick inte så långsamt ändå, kom folk hela tiden så där var inte helt dött :) efter dom 2 tiimmarna så var det dags för blodprov, och det såg bra ut :)
sen lyssnade vi på bebis hjärta, det är såå mysigt ^^ och så kände hon vart bebis låg i magen, de var däremot roligt att se :)
bebis hjärtljud var lägre idag än de brukar, idag var den bara på 145slag/min annars brukar den ligga på 150slag/min men annika sa de var perfekt så som de var nu :)
mitt SF mått låg på 27cm och blodtryck 110/70 så ja allt såg fin fint ut :)

ikväll blir det vatten gympa... så nu ska jag ta fram lite mat som jag ska laga ikv när jag kommer hem :)

längtar efter dig bebis <3


Vecka 29 ( 28+2)

Gravid vecka 29

Nu kan din bebis känna om du är stressad eller upprörd. Tänk på att det inte spelar någon roll om du har liten eller stor mage under graviditeten, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska.


Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

 
Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

måndag

jadå var det måndag igen, veckorna går så fort nu för tiden ! men de är bara bra, ju snabbare dom går ju snabbare går tiden till bebis kommer :) december kommer gå minst lika fort som oktober sen januari kommer vara segare än segast, och sen är det FEBRUARI :D <3

idag har jag varit hos doktorn med ryggen, men hon var typ trög och ville sjukskriva mig men jag ville inte sjukskrivas så fick några tabletter som ska ta lite av smärtan på natten iaf.. sen har jag varit en runda på banken och arbetsförmedlingen, glömde ju sätta på ett frimärke på papperna jag fick därifrån som skulle till försäkringskassan så var inne och fick nya hehe förvirrad kvinna :D har även fixat en tid för gucci så hon kan vaccineras, så på torsdag efter föräldragruppen ska hon få den äckliga sprutan som hon inte gillar..

inatt drömde jag att jag fick en pojke, och sen var det dags att vakna och gå på toa och sen när jag vaknade nästa gång hade jag drömt jag fick en flicka.. :P men det är faktiskt första gången under hela min graviditet jag drömmer om vårt barn, annars har jag bara drömt om andra bebisar, tex ett par gånger att jenny får en pojke och hon är inte ens gravid men det är en dröm som kommit flera gånger.. jag drömmer alltid bara att jag är gravid, men ja inatt fick ja både och, men där kan ju inte vara tvillingar :P!?

men ska kolla lite tv nu, trött som en get ;D inte van vid att gå upp 07.30 haha !!


söööndag


ja så känner jag idag hehe ;D
middagen igår gick jätte bra, folk gillade maten och alla blev mätta och de var ju de som var tanken haha.. skulle egentligen åkt till tingvalla när alla kört men vi var alldeles för trötta så det fick blir sängen istället.. men kunde inte sova länge idag, jääätte tjock i halsen :S bläääh ! men men får käka lite halstabletter så försvinner de nog snart igen :D

idag ska vi inte göra ett skit, bara ta de lugnt och de behövs.. hehe !
men nu ska jag fixa frulle till min man och mig...:)
ha en trevlig dag !!


middag :)

ja då var allt klar inför middagen, :)
kommer över ett par vänner ikväll, ska bli så trevligt.. ingen har ju varit hos oss sedan vi flyttade hit så de ska bli extra trevligt ;D
blir iaf tacos ikv, eftersom jag inte är så duktig på att laga mat och inte tycker de är såådär jätte roligt, men tacos kan nog bli bra :) hoppas folk kommer gilla det iaf !

varit med ida idag på ridskolan, jag fick också lite motion idag.. dom skulle rida ut så jag fick gå med ida för hon tycker inte om att rida ut själv. hade lite ont i ryggen när vi kom dit men efter den promenaden så kändes det mkt bättre ! så när jag har ont i ryggen hädanefter kanske man ska ta en promenad istället för att tycka synd om sig själv ? :) sen var ja och handlade med mamma och var på apoteket, fick en napflaska av mamma för ja skytsade henne, ^^,

men nu kallar duschen... tjingeling :)
bild på mig och gucci sur tant efter middagen igår ;D



vart blir rikard av ? han som skulle hjälpa mig med ALLT idag...


Sol :D

vilken härlig känsla att vakna och se solen skina !!
igår kväll vid halv 12 så körde vi till sövestad skulle sjunga och ge lena tårta för hon fyller 50år idag, men jag blev jätter åksjuk på vägen dit, har väldigt lätt för de sedan jag blev gravid, föredrar att själv köra men inte alltid man orkar de, men iaf vi sjöng och hade oss och när vi skulle käka lite tårta så kunde jag inte äta den, helt svettig och yr, kände mig febrig så jag fick ligga på soffan tills vi skulle hem.. men idag känns det bra igen, för jag vill inte bli sjuk så jag var nog bara åksjuk :)

idag ska jag träffa maria, ska till ystad tror jag de blev bestämt...ska fika och lite sånt trevligt :) och ikv ska vi åka och äta middag med fam.lennartsson och fira lena :)
imoren biti blir det jobb för både mig och rikard sen så ska jag med elinafina till ystad hon ska ha en klänning till kvällens bravader :D sen hem och fixa lite i hemmet, får gäster på kvällen :D och vi bestämde att söndag ska vara vår vilo dag, sov ut !!

men snart kommer lillebror ska köra honom till skolan, och när jag ändå är i sjöbo ska jag handla hem bullar ^^


föräldragrupp

då var den första gången avklarad.
snackade om förlossning idag och fick se en film om det, helt rörd blev man... kom någon tår hehe.
men det var iaf mkt intressant, och även i denna gruppen var jag yngst, det är jag på vattengympan också... men de är lite roligt faktiskt ;D ja ville ju bli ung mamma hehe.
fick värsta halsbrännan när jag satt där, och de har typ precis släppt, men de är den första halsbrännan jag har, har haft surauppstötningar nu ett tag men de har typ släppt, men jag tycker att halsbränna är 20gånger värre.

men iaf snart kommer min älskling hem ska laga mat då.. JÄTTE HUNGRIG :D

Goddag !

fyfan vad det blåste igår när vi var ute och sa godnatt till hästarna, jag fick bära gucci annars hade hon blåst iväg.. vågade som sagt inte köra hem så sov hos henne :)
hade lite sovmorgon imorse, det regna ändå så hästarna var inte så glada att dom skulle ut.. har precis kommit hem och har ätit frulle nu måste jag duscha sen göra mig i ordning och köra till tomelilla, MVC ska på min första träff med föräldragruppen.. ska bli trevligt :D tråkigt rikard inte kan följa med bara :/
men nu måste jag öka lite :P är lite seg haha :D men jag uppdaterar senare ! tjingeling !

gud vad jag längtar till FEBRUARI <3<3<3


hos elina...

sitter hos elina nu, hon lagade kvällsmat till mig idag så jag slapp äta hemma själv :) sååån snäll kompis jag har <3
och det blåser fortfarande som fan, när jag och ida körde från ystad så låg det en massa träd på marken, hatar sånt.. så jag sover nog hos elina ikäll för jag vågar inte sova ensam i detta vädret :$

snart kommer det bonde söker get så de ska vi se sen gå ut och natta pojkarna :) måste nog ta en lussekatt av elina sen också, de är såååå gott ;)

skit väder...

då var det snart dags att köra till tomelilla och sedan vidare till ystad ridklubb.
sen efter de ska jag köra till elina och käka kvällsmat :) rikard kommer ju inte hem ikv så hade inte orkat laga mat till mig själv.. så elina var snäll att bjöd dit mig och gucci :)

har tvättat klart nu, äntligen !
min rygg är helt cp störd bara, vet inte varför, tror inte det är magen som är för "tung" än, men den har väl aldrig riktigt blivit bra sedan jag ramla av tango i april..suck !

men nu ska jag klä på mig och bege mig ut i detta skit väder :S

onsdag

yes då var de onsdag, och idag ska jag tvätta en massa och en runda till ystad och i eftermiddag träffa ida.
hade egentligen velat hinna åka och hälsa på lollepolle med blir nog lite tajt med tiden idag så får bli imoren, hoppas de kan finnas en liten lucka för de :) skulle gärna vilja rida en dag också, rikard är inte riktigt glad i de, men jag måste fåååå rida en liten runda annars kommer jag snart bli knäpp.
det kommer i perioder där jag VERKLIGEN saknar hästryggen och alla träningar mm, som när vi hämtade hem min nya fina sadel och alla täcken, och hämtade hästtransporten då ville ja bara åka och kolla på ny häst :D men sen vet jag att det går inte än, när vi får vår egen gård då kan jag köpa en häst till och allt jag nu vill...

men nu ska jag sluta drömma och åter gå till verkligheten :)



LOLLE MIN PRINS <3


Könet

Din graviditet i siffror

  •  Första dagen for din senaste mens var 10-Maj-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 14-Feb-2010 Vattumannens tecken
  •  Du är gravid i vecka 27+2
  •  Bebisen väger c:a 1170 gram. *
  •  Bebisen är c:a 38 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 68% av graviditeten.
  •  Du har 88 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 10-May-2009 till 08-Aug-2009
  •  Din andra trimester varar från 09-Aug-2009 till 06-Nov-2009
  •  Din tredje trimester varar från 07-Nov-2009 till 14-Feb-2010

    sitter och funderar på könet, lr ja jag läser en massa om det, finns massa konstiga test man kan göra, men de är faktiskt ganska roligt hehe. 


 

Pojke

Flicka

Magens form Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån. Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.
Pigmentrand på magen Lång tydlig rand Ingen rand
Babyns hjärtfrekvens Hjärtfrekvens under 140 slag/min. Hjärtfrekvens över 140 slag/min.
Vigselring i ett snöre hållen över magen Pendlande ring Cirklande ring
Mammans skönhet under graviditeten Bibehållen skönhet Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.
Halsbränna Mycket halsbränna Lite eller ingen halsbränna
Babyn hickar Lite eller inte Mycket
Babyn sparkar Mycket Lite mindre
På ultraljudsbilderna Håller händerna mellan benen Håller händerna någon annanstans
Urinvägsinfektioner   Många
Var i magen babyn ligger Babyn ligger högt Babyn ligger lågt
Befruktningsdagen Udda datum Jämnt datum
Blödande tandkött Mindre blödande Mycket blödande
Utputande navel Senare under graviditeten Tidigt i graviditeten
Mamman sugen på... Choklad Citron
Babyn sparkar... Mycket på höger sida  
Mamman illamående Inte eller lite Mycket
Samlag under befruktningsmånaden Ofta Mera sällan
Mammans vårtgård är... Starkt avgränsad Mera suddig
Föräldrarnas nästippar Rundade Skåra
Håret på mammans ben Snabbare växande Normalt växande
Vid frågan "Vad har du på händerna?" visar
mamman...
Handflatorna nedåt Handflatorna uppåt
Mamman sugen på...   Frukt
Samlag... På ägglossningsdagen 3-4 dagar innan ägglossning


det är lite olika på mig iaf, visa saker är pojke och visa flicka :P





ja de finns massor med sådant på google.. :P men nu måste jag fixa kvällsmat :)


BEBIS <3

trevlig dag :)


ja det har varit en toppen dag fast det inte blev någon vattengympa. istället så åkte jag hem om till mamma och pappa en runda och sen en runda till heidi, och vi hade massor att snacka om så dom 3 timmarna jag var där gick verkligen skit fort, så det måste snart göras om :)
sen handlade ja kvälls mat på vägen hem och var en runda på apoteket. ikväll ska det tillagas spagetti och köttfärssås, rikard som beställt de så jag är en snäll flickvän som fixar de till honom ;D

så nu ska jag börja med maten sen blir det soffan resten av kvällen, trött som tusan !


inställt..

barnmorskan i simrishamn ringde precis och sa att det inte blev någin vattengympa idag pga sjukdom :( tråkigt! men men då hinner jag kanske med allt jag ska göra idag, ska strax hem till mamma och pappa och fixa en sak med lillebror, sen så blir det en runda till heidi i tomelilla och snacka lite :)

men nu ska jag köra, så uppdaterar kanske senare :) tjingeling !

ont i ryggen och vaccinet.

ja igår så åkte jag med som sällskap till rikard som skulle ta sprutan, och som sagt till mig många gånger att jag borde ta den för att skydda mig själv och barnet.
helt rätt ! men jag har varit rädd hela tiden att det skulle skadda vårt mirakel, så när han tagit sin så satt jag och verkligen bara grät, viste inte vad jag skulle göra, men som tur var, vär där en barnmorska som kom och snacka med mig och berätta allting en gång till, och att vaccinet inte går in till bebis mm.. så jag tog sprutan, JAG HOPPAS JAG GJORDE RÄTT VAL ! just nu har jag ont i armen, och blivit snuvig och halsont.. ryggen har även gjort RIKTIGT ont i natt, är det sprutan lr är de min kassa rygg som ska börja dryga sig nu..?! inatt vaknade jag av samma känsla som jag hade när jag ramla av tango, kändes som jag inte kunde vända mig, och de kunde jag inte heller när jag låg på marken den 19april. så hoppas de försvinner ! 

nu hoppas jag bara jag gjorde rätt, de är det enda som är i mitt huvud just nu, men det finns många gravida som tagit sprutan, och jag vet en som snart ska föda som tagit den.. och hon mår hur bra som helt, och det gör bebis också..

är inne i en sådan period där jag gråter typ för ingenting, är faktiskt lite jobbigt, för jag kan börja gråta om rikard typ säger ngt gullig till mig helt sjukt.. men det går nog över de med sen :D
nu frulle sen till heidi i eftermiddag, och ikväll vattengympa, annika ska hålla i det ikv, min barnmorska.. yes !


lääänge sedan...

hehe ja jag har varit lite dålig på att blogga, lr väldigt dålig.. men har nog inte riktigt orkat lr haft tid lr vetat vad jag skulle skriva.

mycket har hänt, vi har flyttat ner på markplan, vilket är såå skönt ! och trivs bra :)
magen växer på som aldrig förr nu, har liksom blivit rund om hela magen och bak på ryggen om man kan säga så, så man ser ut som en fotboll ;D men jag bara älskar min mage nu, och längtar massor till feb !
har börjat på vattengympa nu också, såå skönt ! glad att jag fick börja tidigare, för lätt jag ska gå sen 5 veckor till med dom som ska ha barn samtidigt som mig..och föräldragrupperna börja i torsdag, kunde inte då var i sthlm så ska dit på torsdag, ser framemot de..det ska bli spännande och se vad man gör och att man har ngn att snacka med som är i samma situation som en själv :)
har även fått sålt min hästtransport, mkt sorligt, men den står ju bara här och gör liksom ingen "nytta" så vi bestämde oss för att sälja den, så den är i finland nu.. jag körde upp med den till sthlm i onsdags kväll, så hade följe med rikard, han körde lastbil och jag bil och släp.. hehe lite drygt att kör så långt själv men hade en jätte mysig tur med hjärtat :) kom hem i fredags.. hehe :)

i lördags var vi i dk och firade mormor, alltid lika treevligt att träffa släkten :) och igår blev de en runda till ullared med mamma och pappa :) så handlade lite kläder till bebisen, har redan ganska mkt men man kan ju aldrig få för mkt ;D
men nu ska jag hjälpa min man med hans mc som han ska få in i förrådet :P

v.27+1

min saknade hästtransport :(

RSS 2.0